Prosječna bruto plaća u ožujku u Sloveniji skoro 1500 eura

Bez autora
May 17 2010

Prosječna mjesečna bruto plaća u ožujku je iznosila 1499,23 eura te je tako u odnosu na veljaču bila veća za 4,7 posto i 5,2 posto viša u odnosu na ožujak prošle godine. Prosječna mjesečna neto plaća u ožujku je iznosila 967,32 eura, čime je na mjesečnoj razini bila veća za 4 posto, a u odnosu na ožujak lani 5 posto viša. U ožujku se prosječna mjesečna bruto plaća na mjesečnoj razini povećala u svim djelatnostima, izuzev zdravstva i socijalne skrbi (-0,3 posto) te javne uprave, obrane i obvezne socijalne sigurnosti (-1,6 posto). U prerađivačkim je djelatnostima zabilježen najveći rast prosječne bruto plaće (+11,2 posto).

Prosječna bruto plaća u ožujku u Sloveniji skoro 1500 euraProsječna mjesečna bruto plaća u ožujku je iznosila 1499,23 eura te je tako u odnosu na veljaču bila veća za 4,7 posto i 5,2 posto viša u odnosu na ožujak prošle godine, poručio je slovenski Državni ured za statistiku.

Prosječna mjesečna neto plaća u ožujku je iznosila 967,32 eura, čime je na mjesečnoj razini bila veća za 4 posto, a u odnosu na ožujak lani 5 posto viša.

U ožujku se prosječna mjesečna bruto plaća na mjesečnoj razini povećala u svim djelatnostima, izuzev zdravstva i socijalne skrbi (-0,3 posto) te javne uprave, obrane i obvezne socijalne sigurnosti (-1,6 posto). U prerađivačkim je djelatnostima zabilježen najveći rast prosječne bruto plaće (+11,2 posto).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik